Tuesday, September 29, 2009

090929

Vi lever i kaos. Ett fullständigt inferno råder i lägenheten. Anledningen? Vi har börjat göra vid vardagsrummet. Det betyder att alla möbler; soffa, bokhyllor, bord, matta, böcker och allmänt bös numera samsas på de övriga 30 kvadratmeterna vi kallar hemma. Det blir trångt vill jag lova. Vi har en snitslad stig ut i köket och fram till ytterdörren. Katterna har fått flytta in i sovrummet. Badrummet får man bryta sig in i med våld. Däremot har vi ett mycket rymligt vardagsrum.
Vi (med vi menar jag sambon) plockade ut allt igår och redan idag är taket målat två gånger tillsammans med taklisterna. Golvlisterna är strukna en gång och är redo för nästa lager imorgon bitti. På kvällen ska väggarna förhoppningsvis byta färg, och om allt går enligt planerna är det tapetserat och inflyttat på söndag. Dessa eviga torktider...
Igår hade jag hopplektion, vilket var mycket trevligt. Känner att det går framåt med ridningen nu. Har stått och stampat ett tag, eller var det kanske sommaruppehållet som gav sig tillkänna, men det är skönt att det börjar röra på sig igen. Nästa lektion är på torsdag.
Idag har hösten infunnit sig. Inte nog med att det har blivit kallt, jag har blivit höstfärgad i håret också. Nu är det bara till att fram med värmeljusen och mysfaktorn är på topp direkt. När vardagsrummet är färdig såklart. Nu är det inte så mysigt här.

No comments: