Tuesday, May 04, 2010

100424

Vi är på Kreta, och det efter många omständigheter. Det var ju inte så att vi visste om vi skulle komma hit många minuter innan planet lyfte.
Hela förmiddagen svävade vi i ovisshet, för att uttrycka det dramatiskt. Mamma kom i alla fall och hämtade oss och vi stack till Ko-San och åt lunch innan det bar iväg till Malmö. Flighten hade tidigarelagts med nästan en timme, från 17.10 till 16.15, så incheckningen skulle starta redan 14.15. När klockan var drygt halv tre hade det fortfarande inte kommit någon incheckningspersonal. Däremot kom det en högtalarröst som meddelade att luftrummet över Malmö skulle stänga klockan 15, och att vi skulle vänta på vidare besked om eventuell senareläggning av flighten. Sen skulle vi checka in väskorna. En halv minut senare skulle vin inte checka in väskorna längre, utan bussas till Köpenhamn där luftrummet fortfarande var öppet.
Sagt och gjort. Med två kanelbullar i näven från 7eleven, blev vi placerade på en buss till Danmark, fortfarande inte säkra på om det skulle bli någon resa eller inte. Det blev det. Med andan i halsen hamnade vi tillsammans med Göteborgarna, och efter en hel evighet taxade vi äntligen ut, och lyfte. Kreta nästa. När vi landade var klockan över 22, och det var beckmörkt ute. Därefter väntade två och en halv timmes mysig bussresa till hotellet…
Sista timmen på bussen kröp det i hela kroppen på mig. Panik! Släpp ut mig!! Till slut blev vi äntligen avdumpade på jättekomplexet Sunwing Resort i Makrigialos, 01.30. Vilken lättnad. Vi letade upp rummet och stupade i säng. Snacka om att vi sov som stockar.
Dagen efter gick vi på upptäcktsfärd i byn. Det visade sig att det inte fanns särskilt mycket att upptäcka. Makrigialos är ett ganska bortglömt ställe, även om det har sina ljuspunkter. Med andra ord passade det oss perfekt denna veckan. Efter en lunch vid stranden, bestående av greksallad och lammkotletter, landade vi vid poolen. Så skönt. På kvällen gick vi till en restaurang tvärs över gatan, Zorbas, och avnjöt en Moussaka innan vi hamnade i hotellbaren där det var familjeshow. Stötte på en och annan göteborgsprofil också som avslöjade att han minsann inte hade lagt sig när de andra i hans resesällskap hade tagit en powernap på eftermiddag – nej, det gäller att hålla festen igång. Vilken kille!
Idag har vi tagit sovmorgon och hängt vid poolen när solen har visat sig. Tyvärr är inte det hela tiden. Rackarns sol. Nu ska vi ner till hamnen och äta middag, sen får vi väl se vad Makrigialos har att erbjuda två stackars turister.
Come on – bring us what you’ve got!

No comments: