Tuesday, May 04, 2010

100426

Idag har solen varit frame, och det med besked. Det skulle bli regn idag, men det har vi inte sett något av. Istället är det en snyggt kräftröd brud, med hennes lätt solförstärkte man som ska bege sig ut på middag strax. Det stället vi hade planer på hade inte öppnat för säsongen, så vi ska leta upp något annat.
Vi har nämligen varit på tur idag på vår fina, blåa vespa som är vår i två dagar. Idag blev det först en tur till ett ställe som heter Dragons cave, som är en taverna några kilometer österut. Det var ett superhärligt ställe, och vi mumsade greksallad och tzatziki som aldrig förr. Lite senare var vi tillbaka och köpte hemlagad(?) olivolja, eller hur man nu säger, och egenproducerad honung. De odlade en massa saker, och födde till och med upp lammen de serverade. Snacka om närproducerat.
Efter lunchen där for vi vidare med Blåa faran mot staden Ierapetra, som ligger ca 3 mil västerut, tror vi. Det går inte riktigt att lita på vägskyltarna här. På vägen dit stannade vi i alla fall på en jättemysig stenstrand en timme eller så. Vattnet var alldeles turkosblått och det fanns inga skrikiga poolungar i närheten. Underbart! Efter att ha hämtat kraft i havet drog vi så vidare. Det var min tur att manövrera vår åttiokubikare. In i staden for vi, trångt var det och med massor av folk. Och där körde jag. Inte visste vi vart vi skulle heller. Men av någon anledning hamnade vi ändå rätt. Köpte glass och gick och strosade i de gamla kvarteren. Mysigt. Tog även ett par timmar på stadens strand, och där tog solen ut sin rätt. Den lilla lurifaxen. Först inget, sen inget, sen massor.
Nu väntar sambon i dörren, trots att det var jag som var klar först och började skriva medan jag väntade på honom. Det är inte rättvist. Nu släckte han lyset, så nu går jag.
Hej på er!

No comments: