Friday, November 30, 2012

121130

Om hemmapyssel och en skrikonge

Så var the glorydays över. De senaste kvällarna har vår huligan bestämt sig för att sova, det är något man kan göra när man blir gammal. Och gammal, det blir man. Åtminstone en av oss. Att bära bära bära, trösta, gunga, mata, bära lite till och sedan, äntligen, slocknar hon. Försiktigt, så att inte odjuret ska vakna placeras sedan det sovande barnet i sin vagga ochvi föräldrar drar en lättnandens suck. Äntligen, säger vi och hajfajvar och nickar i samförstånd. Tänk, vi lyckades. Så jävla bra föräldrar vi är alltså. Tio minuter senare vaknar hon och de är dags att börja om. Gråa hår.
 
Ikväll har det dock varit lite lugnare. Hysteriskriket gick över på mindre än en timme, mat och sen somna. En timme senare vaknade hon på ett strålande humör och efter ytterligare en slurk sitter hon nu i pappas knä och kvällsmyser. Precis så som en fredagskväll ska vara.
 
Under den timmen hon sov hann vi faktiskt fixa med en hel del här hemma. Eftersom Bibban lämnar oss på solokvist för en ölbryggning imorgon fick vi passa på att adventspyssla lite ikväll istället. Jag satte upp ljusstakar och han hängde stjärnor. Jag fick också klart blockljusstaken som jag letat ljus till en hel vecka. Blev nöjd med resultatet. Att sen alla grejer ligger huller om buller överallt så det ser ut som om ryssen kommit skiter jag i. Man kan alltid vända ryggen mot.
 
Sådärja.
 
Då var det dags igen...

No comments: