Wednesday, June 06, 2012

120519

Om en möhippa.


Tänkte bryta detta långa blogguppehåll (ja, jag lever) med en bildkavalkad från Linas möhippa den 5 maj. En mycket mycket trevlig dag enligt mig, och enligt bruden också, som tur väl var. Dagen inleddes med brunch i stugan i Valje. Brunch är bra grejer. Vi slog på storstilat med champagne, chokladdoppade jordgubbar, yoghurt, mumsbröd, fina pålägg, pioner och smoothies. Vad mer kan önskas. Jo, som pricken över i kom de två fina snapsglasen med rosa snoppar i att dricka Baileys ur. Frukosten fulländad. Därefter drog vi iväg till nästa aktivitet. 









Lina hade såklart ingen aning om vart vi var på väg, men under bilresan filmades hon under hård press av intervjufrågor som duggade tätt om hennes och den blivande makens relation. Lina själv trodde att vi var på väg till Danmark. Tänk så fel man kan ha. Kristianstad var målet för just denna färd, och en studio där Lina skulle få vara stjärnan och spela in sin egna skiva. Två fantastiska alster blev det, och vi förväntar oss inget annat än att de ska slå stort. Håll ögon och öron öppna. Snart i en skivbutik nära dig. Kom ihåg var ni hörde det först. På väg därifrån träffade vi ännu en ovetande på väg mot giljotinen. 














Efter avklarad kometkarriär bar det i ilfart tillbaka till stugan för ytterligare förtäring. Denna gång i form av te, paj, sallad, chokladpraliner, vaniljhjärtan och rosé. Underhållningen bestod i en filmvisning med Lina i centrum - såklart, det var ju trots allt hennes möhippa - av filmer som producerats mer eller mindre seriöst under uppväxten. På tablån stod bland annat ett hemma hos-reportage hos den numera (ö)kända Jimmie Å, VM i trädgårdsgång, en ansökningsvideo till På rymmen... Ja, ni hör ju själva. Skratten klingade, tårarna rann och kinderna blossade röda. Precis som det ska vara alltså. 









Efter denna skrattkavalkad med krampande magmuskler behövdes lite välförtjänt avkoppling. Denna stod Valjeviken för, där vi hade abonnerat badet. En lyxig fruktbricka väntade på oss när vi anlände, sen var det bara att dra på swimmingstassen och glida ner i de varma bassängerna. Lite bubbel, poolhäng och relalalaxa var precis vad som behövdes för att få gänget på fötter igen. Efter genomgången tvagning var det nämligen ett sista stopp inplanerat för Lina. Ja, vi andra fick ju hänga på såklart. Snygga som aldrig förr gled vi in på restaurangen &Vin i Karlshamn, där vi bokat bord. Självklart i det privata rummet med panoramautsikt över havet en våning upp. Ska det vara, så ska det vara ordentligt. Där avnjöts en fördrink, tätt följd av en Italiensk buffé, uppdukad för bara oss, och som pricken över i, husets Tiramisu. Lina fick svara på frågor som även den blivande maken (som hade svensexa bara några få hundra meter bort på en brygga) svarat på. Allt gick bra, och planerna på bröllop behölls intakta.


Som sista stopp blev ett pubbesök på Harrys. Lite dans, lite Cosmopolitan, mycket kramar. Till slut mötte vi upp med den blivande äkta mannen, som avslutat sin kväll, och Bibban som varit på konsert på Hotellet, och begav oss trötta, men lyckliga, hemåt efter en helt fantastisk dag. Själv landade jag tungt på kudden runt halv fyra-snåret. Säg, det var en bra hippa det. 












Slutet gott, allting gott!

No comments: