Saturday, January 24, 2009

090124

Mina fingrar är skrynkliga och mina ben skakar. Det beror på att jag är en Bra människa. Jag är en god husa med stora ambitioner. Idag har jag till och med gjort verklighet av dessa ambitioner. Jag har städat. Jojomen, du läste inte fel. Jag har samlat mod till denna kraftansträngning i flera veckor och idag satte jag planen i verket. Jag började lite försiktigt med att plocka ner julgranskulorna och det kändes bra i hela kroppen. Jag kikade in i köket och möttes av en diskhög som hade fått diskaren på Nobelfesten att dra efter andan. Men skam den som ger sig. Med diskborsten i ena näven och superduperpowerextrastrong diskmedel i den andra skred jag till verket. Såpbubblorna yrde och strumporna blev blöta, men jag diskade på så som om den lede lagt piskan över min rygg. Och två timmar senare kom jag ut på andra sidan. Berusad av adrenalinet, och eventuellt hög på rengöringsmedelsångor, skurade jag badrumsspegeln och styrde upp vardagsrumssituationen någorlunda i rena farten. Utan att ha hunnit tänka efter stod till och med tvättmaskinen och brummade harmoniskt i badrummet, och middagsmaten låg på tining på den fläckfritt blänkande diskbänken, strax bredvid den nyputsade hushållspappershållaren. När jag vaknade ur min trans upptäckte jag alltså ovan nämda problem. Mina fingrar ser ut som tillhörande en tant som närmar sig sin tvåhundratjugotredje födelsedag. Men det spelar ingen roll. Jag känner mig som Askungen och bär därför mina skrumpfingrar med stolthet.
Förresten fick jag inte jobbet. Jag har ingen erfarenhet av arbete med invandrarbarn. Förutom det var jag visst toppen, och de stod i valet och kvalet.
Nu kommer snart sambon hem med föräldrar och glass. Yeah!
Dessutom har jag namnsdag idag!

2 comments:

Anonymous said...

Hahah ja just det! Vi delar ju förbövelen namn :D

Grattis till dig också :D
Hipp hurra!

Anonymous said...

Jo Grattis på Namnsdagen fick du, men inte jobbet , men det går fler tåg, du kan ju ändå inte prata deras språk Ha he
Men disken blev ren, duktig flicka, ett tips diska direkt !!
Anmäl dej till Service direkt eller gå med i föreningen SPD (spar på disk) betyder att man inte skall smutsa ner så många glas och tallrikar !
Alla sätt ar bra utom de dåliga.
Kram Mamma