Wednesday, October 26, 2011

111026

Ok.

New York. The Big Apple. The city that never sleeps.

Efter en forvanansvart latt resa over Atlanten, dar endast incheckningen strulade och vi fick platser med typ 30 rader mellan oss, vilket en flink kille i Copenhagen loste elegant landade vi i NYC (naja, vi fick ju faktiskt klia geniknolarna bade en och tva ganger i Paris, vars flygplats inte ar byggd for smidighetens skull. Hort tals om skyltar!?). Vi tog oss rasskt an tunnelbanesystemet, som visst holl pa att renoveras for nar vi satt pa taget skulle det inte alls ga dit det skulle, utan nagon annanstans. Som tur var satt dar en hjalpsam tjej som kunde guida tva forvirrade svenskar, for snala for taxi, ratt. Och sa var vi framme.

Efter ett dygns resa, helt mosiga i huvudet, kliver vi upp mitt pa Times Square (for den nyfikne tog det tre dagar innan undertecknad fattade vad som var Times Square, och att densamme bestamt havdade att naha, dit hade vi inte kommit an, men man maste ju seeee det...). Val motta av en hysteriskt skrikande T-shirtforsaljare raknade vi gator som besatta (48th st 7 ave) innan vi hittade ratt och kunde snubbla in pa hotellet. Upp med vaskorna, ut for en snabb middag vid elvasnaret pa Red Flame Diner och sen i sang som ett vrak.

Inte for att det blev nagon sovmorgon inte. Om inte staden sover far visst ingen annan gora det heller. Dock forsokte vi, och tog oss inte ut pa stan forran efter lunch for att forswoka losa klanningskrisen. Det borde ju inte vara nagra problem kan man tycka.

Pa kvallen motte vi upp Jossa och Fredrik (brudparet) pa deras hotell for en drink i lobbyn. Precis da anlande resten av det festsugna ganget, sa vi blev nagra stycken. Dock blev det en tidig kvall for oss alla.

Tisdag och onsdag gar ihop mycket, eftersom stroa delar av tiden spenderades i jakten pa klanning och skor. Jag har fatt lova och svara infor sambon om att alrig mer ga till Macy´s. Han var dock mycket talmodig och forstaendenar jag satt klockan elva pa kvallen pa Shoemania i upplosningstillstand, gratandes over skobristen.

Naval. Innan onsdagens slut fanns bade klanning och skor i tryggt forvar tillsammans med nagra andra shoppingerovringar, bade for mig och sambon.

Sen var det dags for brollop.

1 comment:

Anonymous said...

Hej på Er !!
Skönt att allt går bra, jag hoppas ni dyker i korallrev det är ju fint !
Jag jobbar o spelar o städar lite var kväll. Det är full rulle här, varmt 10 gr.
Skönt att få läsa hur ni har det, var rädda om Er !! Vi höres
Kram Mamma