Friday, October 28, 2011

111027

Jag gor ett hopp i berattelsen, men jag lovar att aterkomma och beratta om ett helt underbart brollop i ett pent house i NY, hur vi gjorde varldens klipp men kande oss kriminella, jagade och lite farliga pa kuppen, gick pa Broadwaymusikal samt hur en fodelsedag firas in style.

Istallet hoppar jag raskt till Mexico dar vi ar nu, och efter fyra dagar pratar en harlig blandning av spanska, engelska och svenska.

Efter en nagot hektisk, men helt fantastisk vecka i New York bar alltsa resan vidare till Mexico och Cancun. En mellanlandning i Miami hann vi ocksa med, men sambon havdar bestamt att flygplatser raknas inte. Vi ar inte helt eniga pa den punkten.

Naval. Efter flera forsok att forsoka forsta den mexikanska valutakursen gav vi upp, betalade en hutlos avgift i en ATM, och fick tag i en shuttle till hotellet, som ni ju har sett bilder pa sen tidigare. Cancun ar indelat i tva delar en "stadsdel" och en Zona Hotelera, som ni kanske sjalva kan rakna ut vad det ar. Dar bor vi.

Pa plats blev vi tilldelade ett varsitt armband - all inclusive och sen fick vi i ilfart lamna upp vaskorna och skynda oss till middagen for att hinna innan stangningsdags. Middagen. Det var nog den mest miserabla maltid jag har upplevt i hela mitt liv. Vi tittade trott pa varandra, suckade djupt och tvingade ner skiten, nagot uppgivna over vad vi kastat pengar pa.

Efter ett svagt forsok att finna trost bland gratisdrinkarna i baren gav vi upp och gick och lade oss. Men sag den olycka som varar for alltid. Frukosten morgonen efter visade sig vara starten pa fortsatt helt fantastiska maltider, sa magrare - det blir vi da inte. Sen kan man ju tycka vad man vill on just det, men maten ar grym iaf, och sa aven drinkarna nar vi hittade ratt bland halvfabrikaten.

Jaja, mandagmorgon, solen stralar fran en klarbla himmel och vi hugger varsin solstol. Glada i hagen borjar vi planera for kommande aktiviteter. Jag som har talat mig varm for sambon om alla fordelar med dykning, borjar med stor iver uppmuntra alla visade tendenser till intresse for denna fantastiska sport. Och joda, skam den som ger sig. Innan dagen ar slut har vi bokat in oss pa hotellet anda fram till fredag, och han har tecknat upp sig for att ta dykcert. Av den hysteriska amerikanska aldre kvinna som formodligen, av hennes ambitionsniva att doma, arbetade pa provision for dykforetaget, fick vi skjuts till Marinan dar vi hamtade ut bocker och dvd-spelare att titta pa instruktionsvideos i. Sen kom regnet.

Det gjorde inte sa mycket tyckte vi, "da kanns det inte lika trakigt att plugga", intet ont anande att det var borjan pa en orkan pa vag in. Kursen skulle vara upplagd sa att teoriprov och pooldyk skulle klaras av under tisdagen och onsdagsmorgonen, sen skulle de tva forsta open water-dyken goras pa onsdagen, och de tva sista pa torsdagen, da aven jag skulle vara med och dyka. Pa tisdagen meddelade dock den mycket karismatiske dykinstruktoren Enrique, att nej minsann, det blir inga dyk i havet eftersom hamnen ar stangd pa grund av stormen (det var lite halvmulet). Ville vi anda gora de andra delarna har? Eftersom vi nyss hade betalat boende for tre extra natter tolkades det som en ok losning, och sa satte de igang. Jag maste saga att jag tycker att det har varit roligt att kolla pa nar de plaskat runt i poolen med vatdrakt, gastuber och simfotter.

Pa onsdagen sag vadret lite battre ut, och kanske kanske skulle det bli dyk anda, men nej. Hamnen ar stangd till och med fredag. Under dessa dagar har fler och fler saker forsvunnit fran poolomradet (stolar, madrasser, barer..) och sa har det satts upp plywoodskivor for alla dorrar och fonster sa det ar svarare att ta sig ut har an ifran Fort Knox. Vi har fragat om det ar stormskydd, eller bara sasongsavslutning (vi har kant oss lite ensamma har), men har inte fatt nagra svar. Igar fick vi sa ett brev inpetat under dorren dar det stod att det var Hurricane comin in, och att vi gjorde bast i att ha vara vaskor packade omifallatt, samt att personalen var Fully Trained i dessa situationer. 

Vi firade detta med en helkvall i baren med en backpacker fran Israel - en fd soldat som tyckte att den basta kanslan i varlden var nar han slogs, och att sjalvforsvar var det viktigaste han skulle lara sina framtida barn. Det stod tidigt klart att vi inte delade samma varderingar, men vi hade en trevlig gvall anda.

Eftersom vi inte har markt nagot sarskilt annu, forutom att det regnar, har vi tagit det med ro. Idag fick vi ytterligare ett brev med information om att vi skulle halla oss pa hotellet, ha vaskorna packade inne i badrummet, med en reservvaska med tva ombyten, pass och kontanter i. Och att det nu inte fanns nagon handdukstvatt. I ovrigt har vi inte fatt nagon information om sjalva stormen, men pa SMHI kan man lasa om Rina
 




Vara planer for kommande dagar ar enligt foljande; imorgon checkar vi ut fran Cancun och tar oss ner till Playa del Carmen. Egentligen ska vi till Cozumel, en o utenfor kusten, dar dykcertet ska avslutas med ett syskonkontor till det som finns har, men eftersom hamnen ar stangd kommer vi inte ut dit imorgon, utan vi hoppas pa lordag. Sen ska vi forhoppningsvis stanna dar tills pa tisdag eller onsdag. Pa onsdag flyger vi vidare till Kuba, for att se vad Rina har hittat pa dar.

Med en suckande sambo i baset bredvid, far jag val anse uppdateringen avslutad har. Jag ska dock forsoka bjuda pa nagra bilder. 






 Visst syns det tydligt att det ar Frihetsgudinnan i bakgrunden?

3 comments:

Anonymous said...

Hej På Er
Har läst om er resa, ser ju fantastiskt ut. Skönt att allt löser sej efter hand , att ni inte fastnade i Rina.
Frihetsgudinnan är väldigt fin med Er framför, söta o kära.
Jag har fått medd om min Islandsresa nu börjar de vakna på IOGT. Har skickar namno pass nr idag alltid en början.
Ha de bra på Kuba o skriv när du kan. Vad ska ni göra där ??
Gonatt på Er, sov gott !!!

Kram Mamma

Anonymous said...

Hej På Er
Har läst om er resa, ser ju fantastiskt ut. Skönt att allt löser sej efter hand , att ni inte fastnade i Rina.
Frihetsgudinnan är väldigt fin med Er framför, söta o kära.
Jag har fått medd om min Islandsresa nu börjar de vakna på IOGT. Har skickar namno pass nr idag alltid en början.
Ha de bra på Kuba o skriv när du kan. Vad ska ni göra där ??
Gonatt på Er, sov gott !!!

Kram Mamma

maddiis said...

Joda, allt ordnar sig. Hakuna Matata. Med tillrackligt manga Gracias, och nagra pesos pa det sa far man mopedspeglarna putsade medan man handlar.

Imorgon aker vi till Kuba. Vi far val hoppas att samma metod funkar dar.

Kram och godnatt!