Wednesday, July 10, 2013

130709

Idag läste jag igenom mina senaste inlägg. Mindre upplyftande. Där för kommer idag det här istället. 

Idag blir världens finaste lilla bebis hela nio månader, nio månader! Håll i hatten. Tiden har gått helt vansinnigt fort. För bara några ynka månader sen kom vi hem från BB med detta lilla knyte, en Peter Harryson i miniatyr. Ersättning och sjukgymnastik, bärande, vaggande, kelande och framför allt lära kännande. Nio månader. Alltså, vilken grej. 

Idag kan denna lilla skruttunge med berått mod driva sin mamma galen, men hon kan precis lika gärna få mig att skratta så tårarna rinner. Humor har hon. Hon kryper snabbare än fantomen hinner blinka och tycker att det där med leksaker är lite förlegat. Hellre böcker. Gärna mammas, eller (fyll i valfri grej du anser att bebisar inte borde leka med). You name it - she loves it. Hon ställer sig upp mot allt hon hittar, ben, väggar, möbler, katter. Om de hade stått kvar. Den senaste veckan har hon till och med börjat gå längs med soffan eller soffbordet. Det är dock inte riktigt medvetet än. Hon har två tänder i nederkäken och två väldigt mycket på väg i överkäken. Hon har gått från att tycka att mat är lite överskattat till att älska att äta. Allt. Dock gick inte dagens lunchsoppa hem. Hon äter en hel del plockmat själv nu också, mest frukt och macka. Hon kan får in skeden i munnen när hon håller den själv, men det är ju inte direkt spikrak väg dit. Hon accepterar att matas men försöker ta skeden när hon börjar bli mätt. Hon får gröt till frukost, sover, lagad lunch, leka, sova, mellis a la mosad banan med rysk yoghurt och macka, leka, lagad middag, leka, välling och sen förhoppningsvis somna för natten vid åtta. Det är lite si och så med det. Idag var exemplariskt. Dock har hon vaknat till och velat ha nappen ett par gånger. Den ena gången stod hon upp i sin säng och låg med överkroppen i vår och sov. Det såg ganska skönt ut. I övrigt ammas hon fortfarande ett par tre gånger per natt, men nästan aldrig på dagen längre. Det ska vara om hon är ovanligt trött och gnällfis men det är för tidigt att sova. Då kan det fungera moralhöjande. 

Dagen idag har firats med finbesök från moster Jossa, farbror Fredrik och lillkusin Lovisa. Mycket spännande tyckte Elin. Hon ville gärna fram och klappa sin kusin vilket fick ske i mycket begränsad och hårt övervakad form. Hon verkade nöjd ändå, och det gjorde lillpluttan också. 

Dagen avslutades med gungparty i trädgården innan jubilaren fick avnjuta en flaska prima välling och därmed anse denna härliga dag all. 

Men tänk ändå. Nio månader. Så otroligt fort det kan gå.







1 comment:

Mormor said...

Tänk va hon växer att gunga är ju kul, det lyser om henne . 9 mån går fort , snart kan hon gå ...
Kram Mormor