Thursday, July 11, 2013

130710

Dagen har bjudit på oväntade överraskningar. Ringde BVC i morse efter att Elin bestämt att halv åtta visst var en lämplig tid att stiga upp, och fick reda på att den tiden jag var övertygad om var missad inte alls var missad utan inföll idag 13.15 istället för i måndags. Topp! Därför lastade vi in vagn och unge i bilen och for till stan. Det visade sig vara tokrea i hela stan så vi plockade fram spenderbyxorna och grävde djupa hål i fickorna inne på Polarn o pyret. Måste säga att jag tyckte att deras rea var jättebra med många fina kläder rejält nedsatta. Vi passade därför på att köpa på oss lite grann i storlek 80 som hon förmodligen kan ha i vinter. Två par jeans, två bodysar, två tröjor och två par strumpor. Alla goda ting är väl två? Hon fick även fyra par leggings från Åhléns och Name it samt en klänning och en kofta från Newbie. Shoppelishop. 

Nåja, BVC var det. Eftersom vår sköterska har semester fick vi gå till hennes kollega istället, och my god! Kan det verkligen vara så stor skillnad på två sköterskor som jobbar vägg i vägg? Vi bytte på studs. Kanske lite hårt mot den vi hade, men so what. Hela tanken är väl att de finns där för att hjälpa, stötta, fråga, ge råd och uppmuntra (och övervaka?) och det visade sig att de precis som vi misstänkt visst kan göra det i extremt olika utsträckning. Elin vägde idag 8340 gram och var 73 cm lång, en ökning på 60 respektive 2 gram och centimetrar. Bra ökning på längden men tyvärr desto sämre på vikten. Hon tyckte ändå att våra matvanor lät utmärkta och att det kan bli så när man som vi har ett väldigt aktivt och rörligt barn. Rådet är att försöka ge henne större portioner av den mat som hon vill äta mer av, till exempel morgongröten. Och ha is i magen och inte oroa sig. Gällande amningen gick vi från att tidigare fått "oj, ammar du fortfarande? Jag har nästan ingen som ammar efter året" till "vad bra att du ammar, fortsätt så länge du vill och det känns bra!" Det kändes bra. 

Efter att ha endast ha passerat en mycket inbjudande internationell matmarknad som ska utforskas vidare imorgon bar det hemåt. Lina och barnen kom för att, ja Lina alltså, fotografera Elin. Stajlad unge i nya kläder och dophalsband forslades runt till valda delar av hem och trädgård för att förevigas till eftervärlden. Elin uppförde sig mycket exemplariskt och visade upp både pekfinger och klossar för kameran. Duktig bebis. Efter att fotograferingen slutligen urartat i sängen var det dags att grilla kotletter, knippmorötter och paprika att avnjuta tillsammans med ugnsrostad nypotatis, sallad och såser. För att riktigt sätta pricken över i fixade Lina fram ett supergott kladdkakerecept med fullkornsdinkelmjöl (!) att sätta tänderna i till allas förtjusning. Kanske mest Vilmers. 

De stora barnen var så duktiga och var ute och lekte i lekstugan och gungade och fixade med allt. Och mormor kom med presenter och varmrökt lax. 

En alltigenom lyckad dag. Och får man säga "avnjuta" om mat man lagat själv? Nåja, det var ju trots allt inte jag som grillade. Men gott var det!

No comments: