Saturday, June 06, 2009

090606
Sveriges nationaldag
Vi är med katt. Idag har Eskil flyttat in, och det med besked. Vi har kommit till insikten att från och med nu blir det inte en lugn stund i huset. Vi som oroat oss för att han inte ska vara leksen, utan vara rädd för allt. Vi misstog oss. De snart två timmar vi har varit hemma har det busats oavbrutet. Buset går ut på att springa det fortaste man kan genom hela lägenheten och sedan sladda på parketten. Därefter ska man hoppa runt som en tok i sanden och se till att så mycket som möjligt hamnar utanför lådan. Springer man förbi lampan på vägen kan man passa på att klättra upp i den också så att matte får bända loss en. Än så länge leder Eskil med 200-0 mot oss tvåbeningar. Vi tar upp kampen sen.
Faktiskt gick det riktigt bra när vi hämtade honom. Efter att barnen tagit avsked, vilket förståeligt nog tog en stund, åkte han rosa transportbur mot sitt nya hem. Efter en liten bit började han pipa och försökte bryta sig ut ur buren. Det var så hemskt att höra honom, och vi började undra om vi hade förstört hans liv för alltid. Helt plötsligt lade han sig ner och tittade mig i ögonen och liksom sa att "så, nu är det bra" sen slickade han sig lite och somnade. Sen sov han hela vägen hem, förutom en kort lekpaus. När vi kom hem tog det ungefär två sekunder, sen var leken i full gång. Vi visade lådan, maten och vattnet och det funkade. Helt plötsligt gick han ut i köket och drack vatten, sen gick han direkt till lådan. Världens smartaste katt! Tror han har det efter mig. Nu ligger han äntligen och vilar lite hos sambon och diinglisen i soffan. Det har både han och vi gjort oss förtjänta av.

Igår var vi på kalas hemma hos Cin. Både hon och Robin firades. Mycket trevligt. Det bjöds på goda räkor och småprat till långt in på natten. Stackars syster som skulle upp och jobba tidigt i morse. Själv tog jag sovmorgon. Tacka ja!

Nu får vi vila upp oss, för imorgon blir en ännu en dag med extrembus. Dessutom ska ju jag på 30-årsfest. Sambon får stanna hemma med Eskil. Annars har vi nog inget hem att komma hem till...

4 comments:

Jag said...

Grattis till tillökningen i familjen.

maddiis said...

Tackar tackar!

Björn och Ingrid (Ericas föräldrar) said...

Till alla er...
som läser Ericas blogg! På torsdag nollar hon (20 år!) och då håller hon lite "Öppet hus" efter kl 16.00i sin lägenhet. Hon vet inte om detta själv ännu men vi vet att hon skulle bli väldigt glad om ni vill titta in på en tårtbit. VÄLKOMNA!

Mamma said...

Grattis till Eskil, han har ju namnsdag den 12 juni. Hoppas han blir till mycket glädje, han har ju redan hittat mat, vatten o toa- en fin katt !!
Jag längtar efter att få träffa honom.