Saturday, January 06, 2007

070106

Efter några lugna dagar har nu helgen kommit. Efter en latdag på Manly Beach inleddes helgen som sig bör med en äkta Girls Night Out igår. Det vill säga; jag och Anna gjorde Sydney.
Vi inledde vår pubrunda med att käka middag på ett ställe som heter Star Bar som har massa rekvisita från kända filmer. Vi satt bredvid ett gäng guldtackor och en telefonbomb som användes vid inspelningen av Die Hard. Att något kan se så äkta ut på film när det ser så fejk ut i verkligheten är mycket märkligt. Tog en sväng och kollade på alla grejer. Det fanns en hel del där. Cruisade vidare till Bar 333 som var ett ganska mysigt ställe, men som Anna tyckte var lite posh.
Vidare följde The Establishment som var knökfullt av 40-åringar. Synd, för det är riktigt mysiga lokaler med en sorts uteplats inomhus med glastak där två väggar består av en gammal tegelmur som är lite pittoreskt halvraserad och en vägg är klädd med bambuträd upplysta i grönt. Några soffor och ottomaner gör att det blir riktigt mysigt. Om det inte vore för allt folket då vill säga. Drog ganska snabbt vidare till The Opera Bar som logiskt nog ligger vid operahuset. På väg dit blev vi påtvingade två mycket märkliga kineser. Eller rättare sagt de tvingade sig på oss. Jag har aldrig hört så många intressanta sätt att förolämpa någon på. Till Anna sade att hon verkade korkad och hade grått hår, fast inlindat. Till mig sa de att jag verkligen såg annorlunda ut när vi kom i starkare ljus för dämpat ljus kan göra så att folk ser bra ut, och att jag var kvällens underligaste person. Jag undrar vilka som var underliga jag. Vi lyckades i alla fall bli av med dem. Skönt. Fast kvällens underhållning var räddad.
Efter operabaren stack vi till The Rocks. Försökte komma in på tyska Überbar, men det var stängt så det fick bli The Orient Hotel istället. Var ett helt ok ställe, fast med lite för mycket folk. Spelade kul musik på de två översta våningarna i alla fall. Vid halvfemsnåret stack vi avslutningsvis till The Emperor Hotel i Kings Cross. Ganska avlappnad stämning att sitta och softa i innan det var dags att gå hem och sova vid sextiden. Tiden går fort när man har roligt. Tanken var från början att vi skulle ha avslutat kvällen på en metalklubb, men det fick avstyras eftersom en halvindier som försöker stöta på Anna visst var där. Inte lätt.
Vad händer idag då? Om ett par timmar är det dags att gå på det igen. Eftersom Niroshani och den andra Anna har blivit vräkta och måste flytta härifrån på tisdag ska vi ut och parta tillsammans. Istället för att försöka hitta ett nytt boende här i Sydney på en vecka ska de resa längs östkusten nu. Jag kommer verkligen att sakna dem. De är toppen! Om jag inte träffar dem igen här nere så kan vi ju alltid ses när vi kommer hem. Vi bor ju trots allt i samma stad. Det är en liten värld.
Så... Dags att äta, piffa och parta. Lördag i Sydney.
Mjau!

1 comment:

Anonymous said...

Hello Maddiis on night.
Ni verkar vara ute och PARTA
mycket.
Hur går det med jobb där,det
verkar inte vara så lätt.
Var rädd om dig.
Hälsningar från
Catrine