Saturday, January 13, 2007

070113

Ja, då var det dags igen. Nu är jag vräkt. Allas vår instabila hyresvärd bestämde det i natt.
Meddelandet på anteckningstavlan löd som följer: "Madi - toiletpaper please also please c me important." Förra gången skrev han ut exakt vilket datum vi skulle vara härifrån, men inte nu. Inte för att jag bryr mig längre. När jag pratade med honom sa han att jag var en ok person, men att jag behövde hitta någon annanstans att bo. Sa att jag stannar till den nionde Februari och det gick bra. Det är den dagen jag reser till Kambodja och därför hade tänkt flytta ändå. Kom på efteråt att jag inte hade frågat honom om det var ok att jag stannade tills dess, utan jag bara berättade det för honom. Jaja, det funkade i alla fall. Det är roligt att han tycker att han har rätt att avgöra om jag är en "ok person" eller inte.
Tror problemet ligger till stor del i att jag har vänner, men inte han och att vi inte socialiserar med honom. Han är 36 år, tjänar enligt honom själv en förmögenhet, men väljer ändå att bo på balkongen i en lägenhet som han delar med sex andra tjejer. Han hyr bara ut till tjejer. Han berättar konstant hur duktig han är och vilka förmågor han har och hur han har lösningen på all världens problem. Han förstår saker som ingen annan förstår. Han vet de egentliga orsakerna till varför saker och ting sker. Dagens påstående var att alla som väljer att bli lärare gör det för att få lätt tillgång till barn. Inte så mycket i meningen jag älskar barn, utan mer som att jag älskar med barn. Om blickar kunde döda hade han trillat av pinn på fläcken. Han blev nog lite rädd för mig där, för han tog tillbaka det ganska snabbt. Jag mår fysiskt illa varje gång jag ser honom numera. Usch för läskiga människor!
I vilket fall som helst. Kvällen igår var mycket trevlig. Var hemma hos Stoffe och gänget en stund först och sen stack till till Purple Sneakers. Lika mycket folk som alltid. Var ändå ganska kul. Begav oss hemåt strax före fyra och tog en runda inom Hungry Jack's på hemvägen. Lite telefon och sen i säng vid sju.
För tillfället är det Sydney Festival här, en festival som pågår under nästan hela Januari. Varje dag är det utomhusbio i Sydney Olympic Park, så dit ska vi åka ikväll. Vi ska titta på Over the hedge, eller På andra sidan häcken som jag tror den heter på svenska. Det ska bli kul. Dumt att det tar typ en timme att ta sig dit, man måste åka både tåg och buss. Det ska i alla fall bli mysigt.
Imorgon reser Sara till Fiji, så nu blir det tomt här igen. Som tur är ska hon inte vara borta så länge, så vi hinner träffas igen innan jag reser. Hon är verkligen en av de trevligaste personerna jag har träffat!
Dags att förbereda sig. Nya äventyr väntar runt knuten!
Hipp Häpp!

2 comments:

Anonymous said...

Hoppas du kan hantera din hyresvärd någorlunda tills vi skall åka till Kambodja, hur blir det med ditt bagage ?? Förvaring hos honom är väl osäkert !!
Ha det gott i solen - här ösregnar det och stormar !!
Kram Mamma

maddiis said...

Jag pratar helt enkelt inte med honom längre. Det lönar sig inte. Och om han är på mig i fortsättningen ska jag bara hålla god min, le och hålla med.

Och vad gäller städningen. Han skriker rakt ut om soppåsen inte råkar vara tömd klockan tre på natten och ska därför avkräva en $20. Nu har han haft tre städdagar i rad och struntat i att städa på allihop. Här lever vi alla lika!